Interior Design'

Interior Design'

Saint George Apartment

Project Manager/Designer: Robert M. Scarano Jr.

Completion Date: 2003

Location: Brooklyn Heights

Visit:

60 Tiffany Place

Project Manager/Designer: Robert M. Scarano Jr.

Completion Date: October 2005

Location: Red Hook, Brooklyn

Visit:

118 Greenpoint Avenue

Project Manager/Designer: Robert M. Scarano Jr.

Completion Date: 2008

Location:

Visit:

For the apartment interiors, white washed bamboo floors are proposed, to compliment the clean line European white lacquer cabinetry, back-painted glass vanities, white painted brick walls and high ceilings.The interior design for this new 18 unit development includes kitchens, bathrooms, master bathrooms, public corridors and the entrance lobby.It comes from existing site images that create a fantasy out of an urban condition.For the apartment interiors, white washed bamboo floors are proposed, to compliment the clean line European white lacquer cabinetry, back-painted glass vanities, white painted brick walls and high ceilings.

The Satori

Project Manager/Designer: Robert M. Scarano Jr.

Completion Date: Under Construction

Location: Carroll Gardens, Brooklyn

Visit: http://www.thesatoricondos.com/

The concept for the interior design was Japanese Zen, which is incorporated into the design in many ways: The lobby "brings the outside in" and incorporates nature: lava stone bushhammered flooring carried from the exterior pavement leading to the building; barrisol in highgloss ceilings (giving the feeling of "air") starting in the vestibule and carried to the lobby; bamboo plants on the exterior path, ivy plants in the vestibule and keiri board walls (recycled sorghum plant panels) in the lobby; 'random' pendant light fixture by "Moooi", representing the moon.Open kitchen in a serene light blue polyester base cabinet doors and same color back painted glass for wall cabinet doors. Countertop on side of cabinets continues to floor - inspired by Frank Lloyd Wright's "Falling Water"Large living rooms are raised on a platform, inspired by Zen interiors. This gives a feeling of importance to the living room and helps separate spaces in an open space configuration. Floor are black walnut - inspired by the Zen. The uniformity of the walnut wood gives a clean design.In bathrooms, porcelain tiles that are cut to 7/8" strips, installed on the walls and floor give the bathroom a spacious feeling with strong horizontal lines. The faucet has a special feature of a separated spout and control that can be installed up to 13" away from the spout giving convenience of use both for adults and for small children.

90 Guernsey Street

Project Manager/Designer: Mary Butterworth, LEED AP

Completion Date: JANUARY 2009

Location: Greenpoint, Brooklyn

Visit: http://www.90guernsey.com

THE EVRY

Project Manager/Designer: Tamar Kisilevitz, Mary Butterworth, LEED AP

Completion Date: Under Construction

Location: East Williamsburg, Brooklyn

Visit: http://www.evrycondos.com/

444 Humboldt

Project Manager/Designer: Tamar Kisilevitz, Mary Butterworth, LEED AP

Completion Date: November 2008

Location: Williamsburg

Visit: www.444humboldt.com

6-family multiple dwelling condominium

York Street Studios

Project Manager/Designer: David Blaustein

Completion Date: November 2004

Location: DUMBO, Brooklyn

Visit: http://www.scaranoarchitect.com/

Like it’s exterior, the interiors challenge geometry, structure, scale and architectural standards. Dramatic features include a sloped ceiling, exposed structural elements and triple height ceilings. The space boasts stunning 360 degree views of Brooklyn and Manhattan.The plan is a completely open layout that captures the abundance of natural light and creates accessibility from all parts of the office. A sense of privacy is still maintained for individual workspaces through the selection of appropriate furniture and knee walls.The space evolved through the needs of the people who inhabit it daily, as tested over several years of occupying a crowded office. The new interiors enjoy a flexible arrangement, by which areas can be reused and redefined as needed, furniture removed, and workstations added without creating clutter or interfering with the visual uniformity of the space.At night the space transforms itself, as it overflows with soft hues from the LED lighting system projecting on the roof trusses and dotted along the lighted interior staircase. It becomes a space in which people can unwind at the end of a busy workday and take in the beauty of Brooklyn, the entirety of lower and mid Manhattan, the Rivers, and bridges.

'Sanctuary Condos'

Project Manager/Designer: Eugene Drubestskoy

Completion Date: May 2008

Location: Fort Greene, Brooklyn

Visit:

The two attached four-story buildings have been designed to include 13 apartments, and each one utilizes an organic aspect of the church from the beamed ceilings throughout to the arches in the main sanctuary. A rooftop extension was designed to maximize the property’s potential while maintaining a discrete profile from the street.Originally built as Our Lady of Pillar Catholic Church in 1915, the church and attached rectory buildings have housed various churches over the years and were eventually abandoned by the last congregation in 2003. With the advent of a new use and purpose, the condominiums were completed with a refurbished façade that respects and maintains the quality of this landmark. With its new use, the building is being utilized again in a vital and dynamic way and the community is further reinforced.The main design concept was twofold: first, to create the conversion of a spiritual place into modern residences with full respect to their functional utilitarian needs; and second, to preserve the unique aura of the space and its surroundings. Together, these two concepts enable the new use of the old structure to become an organic part of the streetscape. During the course of the alteration, new light frame partitions and walls were introduced without compromising the original basilica structure, which remains the core of the entire building. In the lower floors, the former sanctuary space manifests itself in the form of exposed heavy timber beams. On the upper floors, original gothic roof rafters and braces are fully exposed, which, in combination with the rose stained glass windows, communicate each apartment’s unique grandeur.An abandoned church has a stultifying affect on its street, as well as the overall fabric of the neighborhood. The adaptive re-use of this building represents a substantial renewal of the community, encouraging future projects to respect existing buildings even when the option to tear down and rebuild exists. Creating a residential sanctuary in a former religious domain has provided a beautiful addition to its immediate area in historic Fort Greene.

The Satori

Project Manager/Designer: Robert M. Scarano Jr.

Completion Date: Under Construction

Location: Carroll Gardens, Brooklyn

Visit: http://www.thesatoricondos.com/

The concept for the interior design was Japanese Zen, which is incorporated into the design in many ways: The lobby "brings the outside in" and incorporates nature: lava stone bushhammered flooring carried from the exterior pavement leading to the building; barrisol in highgloss ceilings (giving the feeling of "air") starting in the vestibule and carried to the lobby; bamboo plants on the exterior path, ivy plants in the vestibule and keiri board walls (recycled sorghum plant panels) in the lobby; 'random' pendant light fixture by "Moooi", representing the moon.Open kitchen in a serene light blue polyester base cabinet doors and same color back painted glass for wall cabinet doors. Countertop on side of cabinets continues to floor - inspired by Frank Lloyd Wright's "Falling Water"Large living rooms are raised on a platform, inspired by Zen interiors. This gives a feeling of importance to the living room and helps separate spaces in an open space configuration. Floor are black walnut - inspired by the Zen. The uniformity of the walnut wood gives a clean design.In bathrooms, porcelain tiles that are cut to 7/8" strips, installed on the walls and floor give the bathroom a spacious feeling with strong horizontal lines. The faucet has a special feature of a separated spout and control that can be installed up to 13" away from the spout giving convenience of use both for adults and for small children.

THE EVRY

Project Manager/Designer: Tamar Kisilevitz, Mary Butterworth, LEED AP

Completion Date: Under Construction

Location: East Williamsburg, Brooklyn

Visit: http://www.evrycondos.com/

Project Manager/Designer: Eugene Drubestskoy

Completion Date: Under Construction

Location: New York, NY

Visit:

aptsandlofts.com main Offices

Project Manager/Designer: Tamar Kisilevitz

Completion Date: Completed

Location: East Williamsburg, Brooklyn

Visit: www.aptsandlofts.com

The client, owner of a fast-growing real-estate brokerage firm in Brooklyn’s trendy Williamsburg neighborhood, requested an office space that would reflect the young vibe of the projects and clients he represents.With the idea that two minds work better than one, two designers generated layouts simultaneously, producing two different design schemes -- one a linear arrangement of the programmatic functions, the other based on an angular approach. Each designer presented the other’s idea to the client, who chose to merge the two.The final design draws inspiration from the firm’s logo, specifically its orange color and pixilated font, which was translated into freestanding elements in the space.Thus the main conference room is a floor-to-ceiling frameless glass enclosure, detached on all four sides and turned on an angle. This positioning divides the office into public and private areas without physical barriers, and creates secondary meeting areas between the corners of the conference room and existing walls.To emphasize the character of the raw space, with its exposed brick walls and sprinklers, we added exposed ducts.The reception desk is also a freestanding element, turned on an angle, and the wall behind it is a ¾” plexiglass sheet with circular cut-outs, bolted to an orange- painted back-up partition with an 8” space between them. Initially, the round cut- outs were designed as employee mailboxes, but the client liked the wall so much that he decided to leave it as an art piece.